E-mail

info@drhajagos.hu

Telefon

+36 70 263 2750

Cím

Kecskemét, Erzsébet Krt. 64.

Itt a góc, hol a góc - avagy a fogakra gyakran senki nem gondol!

Az egészségtudatosság napjainkban valóságos virágkorát éli. Gombamód szaporodnak bioboltok, organikus piacok, egyre több egészséges alternatívát találunk a boltok polcain – jóformán minden terméknek van már BIO megfelelője.

Az egészségügyi, orvosi szűrések tekintetében is sokat javult a helyzet az elmúlt évtizedekhez képest: ma már kijelenthetjük, hogy nem kizárólag akkor keresünk fel orvosainkat , ha már panaszunk van, hanem sok esetben megelőző jelleggel is részt veszünk különféle szűrővizsgálatokon.

Igaz, hogy jó úton haladunk  a megelőzés fontosságát tekintve, de Magyarország e tekintetben sajnos még messze nem jár az élen.

Rendelőnkben mi is gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor páciensünk már akkor fordul hozzánk,  amikor komoly panaszok keserítik meg a mindennapjait.

A fogászati prevenció célja

Az orvoslásban a prevenció olyan tevékenységet jelent, melynek segítségével kiküszöbölhető vagy minimalizálható bizonyos betegségek kialakulásának kockázata. Amikor rendelőnkben fogorvos kollégáink azt tanácsolják, hogy 6 havonta látogassanak el kontrollra, akkor a preventív, megelőző szemléletet szeretnék érvényesíteni.

A prevenció célja megelőzni, ami megelőzhető, és korán felismerni azt, ami már kialakult.

Góckutatás, rákszűrés, szájhigiénia

A fogászati szűrővizsgálatok során a szájüregi vizsgálatot egy panorámaröntgen-felvétel készítése is kiegészíti, nincs ez másképpen nálunk sem a HAJAGOS FOGÁSZATI KÖZPONTBAN. Így a szabad szemmel nem látható problémák is felismerhetők, legyen szó egy cserére érett fogpótlásról, egy gyökércsúcsnál kialakuló gyulladásról, vagy a nyálkahártya elváltozásairól.

A góckutatás során olyan gyulladásos elváltozásokat keresünk, melyek akár a szájüregen kívül is okozhatnak egészségügyi problémákat. Pácienseink gyakran bőrgyógyászati vagy ízületi panaszokra keresnek megoldást, vagy esetlegesen nagyon hullik a hajuk és nem is sejtik, hogy fogászati megbetegedés (például fogágybetegség vagy egy gyulladt foggyökér) is állhat a hátterében. Ezek mellett természetesen különböző műtétek előkészítése során is szükséges lehet egy fogászati góckutatás, ami ma már a szakmai irányelvek egyik pillére.

A szájüregi rákszűrés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Még a káros szenvedélyektől mentes páciensek esetén sem zárható ki a daganatos megbetegedések lehetősége. A kulcs ilyen esetekben a korai felismerés, hiszen kezdeti stádiumban még ezek a rosszindulató betegségek is igen eredményesen kezelhetők. Ha SZÁJÜREGI RÁKSZŰRÉSRE érkezik rendelőnkbe fogorvos kollégánk alaposan átvizsgálja a fogíny és a nyálkahártya teljes felületét, a röntgenfelvétel segítségével pedig a csontban megbújó rendellenességeket is felfedezi.

A fogak és a fogíny egészségének kulcsa a megfelelő szájhigiénia.  Rendelőnkben az iTOP 2 illetve iTOP 3 alkalmas szájhigiénés tanácsadásunk során különös figyelmet fordítunk arra, hogy a hiányosságokra rámutassunk, és szájápolási tanácsokkal segítsük ÖNÖKNEK, pácienseinknek a fogtisztítás optimális gyakoriságának, technikájának elsajátításában és a megfelelő eszközök kiválasztásában, amelyeket már a rendelőben ki is próbálhatnak.

Érdemes tehát úgy ellátogatni hozzánk a HAJAGOS FOGÁSZATI KÖZPONTBA, hogy nem egy akut problémát kell minél hamarabb megoldani, hanem a cél a problémát MEGELŐZNI.

Összefoglalva, miért is éri meg fogászati szűrővizsgálatokra járni?

  • Mert a szájüregi betegségek igen nagy százaléka megelőzhető.
  • Mert a kezeletlen fogászati problémák KOMOLY panaszokhoz (hajhullás, fájdalom, esztétikai problémák, fogvesztés) vezethetnek és az egész testre kihatnak.
  • Mert a már kialakult problémák korai szakaszban gyorsabban, hatékonyabban kezelhetők.
  • Mert a megelőzés mindig idő- és pénztárcakímélőbb, mint egy kialakult probléma kezelése.

A MEGELŐZÉS – minden szempontból jó DÖNTÉS, ne HALOGASSON, JELENTKEZZEN BE MOST!

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek

Tisztelt
Pácienseim!

A legújabb híreinkhez és kedvezményeikhez kérem iratkozzon fel hírlevelünkre: